Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kultur

Vem du än är och var du än bor ska du alltid ha nära till kulturen i Västra Götaland. Kultur är en grundförutsättning för aktiva och engagerade medborgare, och delaktighet bidrar till demokratisk utveckling. Kultur kan få människor att växa och har stor betydelse för sysselsättning, regional utveckling och tillväxt i Västra Götaland.

Så styrs kulturen

Våra övergripande styrdokument, kulturplan, budget och styrdokument på nationell och internationell nivå. Kulturplanen kan ses som en kompass och karta bland styrdokumenten.

Sök kulturstöd

Kulturnämnden beviljar årligen ett antal stöd för att stötta och utveckla kulturlivet i Västra Götaland. Kulturnämnden ser till hela regionens behov för att öka deltagandet bland alla invånare.

Sök stipendier

Kulturnämnden vill förbättra förutsättningarna för konstnärer och kulturarbetare att utvecklas och verka i Västra Götaland, bland annat genom stipendier och internationellt utbyte.

Kulturnämnden

Kulturnämnden ansvarar för kultur och kulturutveckling med intresse för hela Västra Götaland. Kulturnämnden ansvarar för strategiskt utvecklingsarbete inom kulturområdet och beslutar om uppdrag och ekonomiska bidrag.

Förvaltningen för kulturutveckling

Förvaltningen för kulturutveckling samlar regional kompetens inom olika konstformer, natur- och kulturarv samt kulturella horisontella perspektiv såsom tillgänglighet och barn och unga.

Covid-19:s påverkan på Kultur- och föreningsliv

På den här sidan uppdaterar vi kontinuerligt med information om covid-19:s påverkan på kultur- och föreningsliv. Här hittar du även information om Västra Götalandsregionens stödpaket till kulturen, samt information till samarbetspartners och projektägare med stöd från kulturnämnden.

Aktuellt från Förvaltningen för kulturutveckling

Nyheter och kontakt

Sociala medier


Senast uppdaterad: 2021-04-29 11:56